ponedjeljak, 5. prosinca 2011.

Pismo BMW-u

Draga gospodo.

Obraćam Vam se ovim putem jer sam duboko razočaran odnosom Vaše fabrike prema našoj omladini koja tako rado koristi Vaše proizvode.
Auta koja Vi proizvodite imaju toliko mana da sam morao reagovati jer kakav bih ja to bio savjestan i društveno odgovoran građanin da Vam ne iznesem sve problema koje mi ovdje u BiH imamo sa Vašim proizvodima.

Kao prvo da Vas upoznam sa činjenicom da smo mi mala i siromašna zemlja u kojoj omladina da bi kupila Vaš proizvod mora teško i naporno raditi i odricati se svega što njihovi vršnjaci na zapadu smatraju normalnim.Tako naši omladinci nisu u prilici svake godine ići na Sejšele ili Bali. Odriču se i obrazovanja te im roditelji moraju sređivati diplome.
Kada konačno skupi dovoljno para i kupi Vaš najnoviji proizvod onda se razočara i on i sva njegova familija.

Kao prvo što ja primjetim jeste to da je u Vašim autima grijanje jako slabo ili ga nikako nema. To sam zaključio što gdje god vidim omladinca da vozi automobil proizveden u Vašoj fabrici on jadan ima kapuljaču od dukserice na svojoj glavi. Hladno mu pa da sačuva ono još malo zdravlja što mu je ostalo od rada kod privatnika.
Ljeti moraju držati otvorene prozore jer je tolika vrućina da se u autu ne može opstati a i radio cd mp3,4 i 5 je fabrički neispravan pa se od buke ne može voziti bez otvorenog prozora.

Većina Vaših vozila ima veliku grešku i sa staklima tako da je de facto samo šoferšajba ispravna a sva ona ostala stakla ( sa strane i nazad ) su od dugog stajanja na lageru pocrnila. Zbog toga naša omladina slabo ili nikako ne vidi ostale učesnike što je jako opasno prilikom prestrojavanja ili parkiranja u rikverc.

Iskoristio bih ovu priliku i da skrenem pažnju na nestručnost i neznanje Vaših inžinjera koji ne poznaju osnovne zakone fizike i ostalih srodnih nauka. Ponekad pomislim da su Vaši izvikani inžinjeri kupili diplome u nekom zabačenom univerzitetu ( jedan mi se vrzma po glavi al ne smijem da navedem lokaciju ).
Kako drugačije objasniti da naša omladina čim kupi Vaš auto biva izložena dodatnim troškovima kao što su zamjena postojećih guma onima koje su malo više šire od onih koje vi postavljate. Čak je zabilježeno u par slučajeva da su na Vašim novim vozilima neispravni amortizeri i opruge. Jednostavno su previsoki tako da je auto nestabilnije u krivinama. Naša omladina to zna pa postavi kraće opruge i odgovarajuće amortizere a to košta.

Također je uočeno da Vaša nova vozila jako slabo vuku. Pošto se utvrdi da je lamela ispravna omladinci su prisiljeni da urade tuning auta da bi se vozila uopšte mogla kretati našim dobro poznatim i slavnim auto putevima.

Ja znam da zbog naše slabe platežne moći gledate da što više prilagodite cijenu našim mogućnostima ali iz svega pobrojanog možete zaključiti da ste pretjerali i da Vaša auta predstavljaju opasnost po zdravlje omladine i svih ostalih učesnika u saobraćaju.

Drugarski pozdrav

Baklava
Sarajevo
Federacija BiH
RBiH

3 komentara:

  1. :)) a voznja BMW je ljudsko pravo pa zbog toga mislim da bi trebali ozbiljno da shvate ovu poruku :))

    OdgovoriIzbriši
  2. Makkah Market offers you sweet dishes such as Baklava, sweet potato, rice pudding, Chocolate pudding and many more items that allow the customers to visit mostly to the store.

    Baklava, sweet potato, rice pudding, Chocolate pudding and many more items that allow the customers to visit mostly to the store.

    Baklava

    OdgovoriIzbriši